Referat, Oppstartsmøte Lillehammer-Oslo 35km/t

Publisert av Jørgen Austvik den 26.01.16.
1) Hvem er vi?

Vi tok en runde gjennom forsamlingen for å høre om ambisjoner og målsetninger.

2) Store Spørsmål

a) Vi gjorde rede for filosofien med å fokusere på mål.

Dersom vi er foran lagets mål vil vi kjøre for å få flest mulig med. Dersom vi er etter målet vil vi kjøre så fort som laget klarer. Da risikerer de som ikke klarer å henge på å dette av.

b) Under 5 timer

Vi bestemte at siden 35 km/t er 5:12 (så nært 5), så skal vi sikte på under 5 timer. Hvis vi oppnår målet vårt, så vil vi være det nest raskeste laget vi kjenner til i trøndelag (etter Trønderekspressen).

c) Antall flasker

Vi trenger 3-4 flasker hver, kanskje 5 i godvær-

d) Stopp?

Vi regner med at en del trenger å pisse, og at det i tilfellet lønner seg å gjøre det samlet. Antagligvis legger vi det isåfall inn noe før halvveis, siden vi har pipet så mye før start.

3) Løype/Tidsskjema

Vi gikk igjennom løypa, med ny (og enklere avslutning). Den er 183 km. For å kjøre den på ca 5 timer må vi trå ca 300 Watt, mot 240W for Trondheim-Oslo på 18 timer.

Vi sammenlignet løypa med treningsløyper og andre ritt. Den er mer kupert enn Trondheim-Oslo og Dombosturen, men mindre kupert enn andre ritt og treningsløyper. 

Vi viste et eksempel på tidsskjema (se presentasjon).

4) Administrativt

Vi har starttidspunkt 08:25, som er ganske tidlig for sammenlignbare lag. Det sikrer at vi ikke komme i trafikk fra Gjøvik og gir oss lag å henge på hvis det finnes raskere lag enn oss.

Jørgen kommer til be folk melde seg på. Da havner de på til oss, med nødvendig kontaktinformasjon. Da havner de på CK Victoria-lista. Etter en stund kommer Facebooksidene til å ryddes for de som ikke skal være med, også legges kontaktlista ut der.

5) Økonomi

Vi har fått tilbud på buss, lastebil og hoteller (se presentasjon). For følgebiler regner vi med å bruke ca 1000,- per pers.

6) Støtteapparat og andre funksjoner

Vi skulle gjerne hatt en logistikkansvarlig som kunne fått bedre styr på hoteller og transport av sykler og folk enn Jørgen hadde i fjor.

Vi ønsker oss også en med ansvar for oppfølging av støtteapparatet.

7) Takt og Tone

Vi kommer til å veilede folk på treninger, og forventer det samme tilbake. 

Vi skal være snille og greie, og dersom det blir litt heftig i kampens hete så skværer vi opp.

8) Trening

Vi ser på treninger som et tilbud. Dere kjenner dere selv best og justerer tilsvarende.

Vi har "treninger på eget ansvar":
- Du er selv ansvarlig for å være i form når fellestreningene starter
- Du er selv ansvarlig for å lytte til egen kropp og kutte ei trening hvis du er sliten
- Vi håper flest mulig kommer på treningene, som gjør at laget blir mer samkjørt, men innser at det ikke alltid passer. Det kan en skjelden gang skje at det ikke passer for noen av kapteinen f.eks. i forbindelse med reiser.
- Vi prøver selvfølgelig å hjelpe alle, men alle må være kledd og ha utstyr til å klare deg selv om noe skjer på treninga. 

a) Fellestreninger

Vi presenterte opplegget for fellestreningene og tankene bak.

Grovt skissert:
Tirsdager: Bakkeintervaller, Tempodrag, Bedriftsritt.
Torsdager: Langintervaller, Bom-til-bom
Lørdager: Lengre turer. På lørdager slik at man kan ta "restitusjon" med familie eller venner.

Tre bedriftsritt, Byneset-klæbu-rundt, Victoriarunden, Fjorden rundt.

b) Frem til fellestreningene

Anne presanterte treningsopplegget som er utarbeidet og svarte på spørsmål. Treningsopplegget finnes på https://www.facebook.com/groups/ckvictoria.l.o.2016.35kmt/

Hun startet med å snakke om periodisering. Fram til i Mars skal den fysiske basen dannes med mye mengdetrening og lavere intensitet, hvor overskudd er et viktig stikkord. Tren variert.

Anne la vekt på at Lillehammer-Oslo stiller andre krav til både utholdenhet og styrke enn hva hele distansen gjør, og presanterte styrkeøvelser som var designet for først å øke maksimal styrke og deretter gjøre styrken utholdende. 

Det var flere alternativer for øvelser alt etter tilgant til utstyr, slik at man kan trene enten på studio eller hjemme (eller en kombinasjon). Et par økter i uka var anbefalt. Det var bedre med litt enn ingenting.

For mental trening ble det snakket om å sette seg mål og tenke igjennom hvorfor man gjorde hvilke økter og hva man fikk ut av dem.

Det ble anbefalt å føre slikt i en treningsdagbok.

Uttøyningsøvelser for folk med diverse skavanker ble demonstrert.

9) Eventuelt

Det var ingenting under eventuelt.